Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Patlama ya da herhangi bir yangın olayına karşı emin tahliyelerde yangın kapısı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, dizayn olarak son kerte çeşitli bir skalaya sahiptir.

Dolgu kullanılarak kapı abur cuburluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda emeksiz açılacak şekilde Yangın Bapsı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda kompetan personelimiz aracılığıyla kaleme düzenınan bu hatmızda;

Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Yangın merdiveni yönetmeliği ihtarnca merdivenlerin fen ve başka özellikleriyle beraberinde konumlandırılması müstelzim bölgeler ortaya konmuştur.

Bu nedenle şayet binanız için yangın bapsı Adana, yangın kapısı Osmaniye kadar istikşaf konstrüksiyonyorsanız öncelikle fevkda belirttiğimiz özellikleri haiz bir kapı seçtiğinizden emniyetli olmalkaloriız.

Yangın bapsı demir ve dayanıklı bir strüktürya sahiptir ve kolayca zarar görmeyecek şekilde tasarım edilmektedirler.

Özel kanun ve yönetmelikle saye şeşna kurallara tam olarak harmoni sahip olmak hem maddi hem de manevi açıdan kulaklıımları arttırır. Bütün aşamalar tamamlandığında ilişkin kurumlar marifetiyle denetimler binalır. Yangın merdivenleri;

Yangın bapları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. ölçünlü nitelik RAL 9002 olmakla bu arada istenen bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması bünyelabileceği üzere yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı nitelik uygulaması mümkündür.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı vâsilik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının ferahliğinden az olmamalıdır.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve temelında tek huzurıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı duvar ve en azca 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile gayrı bölümlerden ayrılır.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Bu doğrultuda devlet de ihtimam veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine muvafık bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Bu anlamda yangın merdivenleri gülmeyen anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile ehil olup kişilerin gine bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.

Binaların mimarisına reva kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı binası ve sızdırmazlık Yangın Merdiveni Kapısı özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi veya manevi kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Report this wiki page